groep logo

Algemeen

 

IntraFlektie is ontstaan uit een samenwerkingsverband met collega’s. Na een jarenlange intensieve wederzijdse ondersteuning, ontstond er bij ieder van ons het verlangen om deze samenwerking te bezegelen in een gezamenlijke praktijk.

Wij zijn allen opgeleid in de traumaverwerkingsmethode die door Franz Ruppert is ontwikkeld en in Nederland nu bekendheid krijgt onder de naam Interactieve Zelf Resonantie (IZR©). Deze methodiek zal leidend zijn voor al onze activiteiten. Onze eigen ervaring met deze methodiek en inmiddels ook de ervaringen van vele cliënten, laten zien dat je los kunt komen van hetgeen waar je in vast zit. Er is niet alleen hoop, beweging is mogelijk.

 

© De term die door Interakt  is geïntroduceerd in Nederland voor de methode IoPT volgens Franz Ruppert

Wie we zijn

femke

Femke

Trainer/coach
maril

Maril

Trainer/coach
ben

Ben

Trainer/coach
femke

“Werken met een ander betekent vooral diep in contact met jezelf zijn. Pas dan is wezenlijk contact mogelijk. Een contact dat zonder oordeel is en vanuit het hart.”

 

Zelfreflectie, kwetsbaar kunnen zijn, en compassie zijn kernwoorden als het gaat over mijn eigen ontwikkelingsproces. Ik wil graag leren van het leven. Terug naar de bron, waar patronen zijn ontstaan. Om vanuit bewustwording te kunnen groeien naar autonomie.

 

Mijn proces is er niet alleen om er zelf rijker van te worden maar ook om daarin voor anderen iets te kunnen betekenen. Dat is een groot verlangen. De winst van al die ontwikkeling is meer verbinding en echt contact vanuit de plek waar kwetsbaarheid en groei samenkomen. Soms raak je het weer even kwijt, maar te weten hoe je ernaar terug kunt is de weg waar het voor mij over gaat.

Centraal in mijn werk staat “leven vanuit je kern” en “zijn wie je bent”. Mijn visie die ik uitdraag in contact is gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid in een veilige omgeving, waar ik met aandacht en compassie het proces van jou mag begeleiden. luisteren zonder oordeel en de grenzen van jou te respecteren.

“Als trainer en coach heb ik in de zorg ervaring op kunnen doen in
een verscheidenheid aan vastgelopen situaties.”

 

Daarin heb ik ervaren dat niet één situatie hetzelfde is en dat er tegelijk in alle kwesties zoveel universele thema’s spelen. Leven is een ingewikkelde klus. Ondanks universele thema’s kunnen we het voor anderen werkelijk niet weten.

 

In die zin ben ik geraakt door de methode van Interactieve Zelf Resonantie. Met respect voor mijn eigen wijze, mijn tempo, en passend bij mijn draagkracht heb ik in een sfeer van compassie en gelijkwaardigheid de zoektocht met mezelf aan kunnen gaan. ‘Er gaat hier niets over de toonbank, wat we niet zelf geproefd hebben’ zeiden ze bij ons in de winkel waar ik opgegroeid ben. Niet alleen geraakt, maar ook geschoold in deze methode, lever ik daarom met overgave een bijdrage in het begeleiden van anderen.

maril
ben

“Als maatschappelijk werker en trainer/coach heb ik vele jaren
gewerkt in met name het sociaal domein.”

 

Al snel kwam het besef dat ik als “hulpverlener” in het contact met anderen ook mezelf meeneem met al mijn blinde vlekken en valkuilen.

 

Door mijn contacten met cliënten, trainees en cursisten heb ik, door de spiegel die mij regelmatig is voorgehouden, ook steeds mezelf ontmoet. Dit jarenlange proces van vele ontmoetingen (ook met mezelf) heeft me in relatie met de ander, naar ik hoop niet alleen bescheidener, maar ook nieuwsgieriger gemaakt. Het elkaar ontmoeten en ons aan elkaar spiegelen is een voorwaarde om ons voortdurend te kunnen blijven ontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor de cliënt, maar ook voor mij als begeleider. In de ander ontmoet je immers jezelf!

De door IntraFlektie gehanteerde methode Interactieve Zelf Resonantie IZR © is daarbij zeer dienend en ondersteunend.