Wie we zijn

femke def

Femke

Trainer/coach
maril def

Maril

Trainer/coach
ben def

Ben

Trainer/coach
lilian def

Lilian

Ervaringswerker
femke

“Werken met een ander betekent vooral diep in contact met jezelf zijn. Pas dan is wezenlijk contact mogelijk. Een contact dat zonder oordeel is en vanuit het hart.”

 

Zelfreflectie, kwetsbaar kunnen zijn, en compassie zijn kernwoorden als het gaat over mijn eigen ontwikkelingsproces. Ik wil graag leren van het leven. Terug naar de bron, waar patronen zijn ontstaan. Om vanuit bewustwording te kunnen groeien naar autonomie.

 

Mijn proces is er niet alleen om er zelf rijker van te worden maar ook om daarin voor anderen iets te kunnen betekenen. Dat is een groot verlangen. De winst van al die ontwikkeling is meer verbinding en echt contact vanuit de plek waar kwetsbaarheid en groei samenkomen. Soms raak je het weer even kwijt, maar te weten hoe je ernaar terug kunt is de weg waar het voor mij over gaat.

Centraal in mijn werk staat “leven vanuit je kern” en “zijn wie je bent”. Mijn visie die ik uitdraag in contact is gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid in een veilige omgeving, waar ik met aandacht en compassie het proces van jou mag begeleiden. luisteren zonder oordeel en de grenzen van jou te respecteren.

“Als trainer en coach heb ik in de zorg ervaring op kunnen doen in
een verscheidenheid aan vastgelopen situaties.”

 

Daarin heb ik ervaren dat niet één situatie hetzelfde is en dat er tegelijk in alle kwesties zoveel universele thema’s spelen. Leven is een ingewikkelde klus. Ondanks universele thema’s kunnen we het voor anderen werkelijk niet weten.

 

In die zin ben ik geraakt door de methode van Interactieve Zelf Resonantie. Met respect voor mijn eigen wijze, mijn tempo, en passend bij mijn draagkracht heb ik in een sfeer van compassie en gelijkwaardigheid de zoektocht met mezelf aan kunnen gaan. ‘Er gaat hier niets over de toonbank, wat we niet zelf geproefd hebben’ zeiden ze bij ons in de winkel waar ik opgegroeid ben. Niet alleen geraakt, maar ook geschoold in deze methode, lever ik daarom met overgave een bijdrage in het begeleiden van anderen.

maril
ben

“Als maatschappelijk werker en trainer/coach heb ik vele jaren
gewerkt in met name het sociaal domein.”

 

Al snel kwam het besef dat ik als “hulpverlener” in het contact met anderen ook mezelf meeneem met al mijn blinde vlekken en valkuilen.

 

Door mijn contacten met cliënten, trainees en cursisten heb ik, door de spiegel die mij regelmatig is voorgehouden, ook steeds mezelf ontmoet. Dit jarenlange proces van vele ontmoetingen (ook met mezelf) heeft me in relatie met de ander, naar ik hoop niet alleen bescheidener, maar ook nieuwsgieriger gemaakt. Het elkaar ontmoeten en ons aan elkaar spiegelen is een voorwaarde om ons voortdurend te kunnen blijven ontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor de cliënt, maar ook voor mij als begeleider. In de ander ontmoet je immers jezelf!

De door IntraFlektie gehanteerde methode Interactieve Zelf Resonantie IZR © is daarbij zeer dienend en ondersteunend.

“Ik ben altijd op zoek geweest naar gelijkwaardigheid en dat heb ik gevonden”

 

Na 15 jaar als hulpverlener in de GGZ te hebben gewerkt haalde de uitspraak van een cliënte, dat ik hen zo goed begreep omdat ik één van hen was, mij letterlijk in. Ineens bevond ik mij aan de “andere kant”.

Er volgde een lang traject van diepe dalen, opnames en therapieën. De trauma’s uit mijn (vroege) jeugd kon ik niet langer weg redeneren. Ze schreeuwden om verwerking en ik heb de ui laagje voor laagje afgepeld. Tijdens de laatste fase van mijn herstel kwam ik in contact met IZR en hierdoor viel alles op zijn plek. Ik kan weer leven, wat niet wil zeggen dat echt leven altijd makkelijk is en er geen enkele pijn meer is.

Wel kan ik nu boven mijn eigen proces uitstijgen en mijn ervaring inzetten voor degenen die nog op zoek zijn. Mijn missie is om hoop te bieden aan diegenen die vertwijfeld zoekende zijn en degenen die toch nog een stapje verder willen gaan in hun ontwikkeling.

Ik ben blij dat ik dit kan doen in een team van mooie mensen die allemaal hun thema’s aangekeken hebben en dat nog steeds doen. Ik ben altijd op zoek geweest naar gelijkwaardigheid en dat heb ik gevonden, zowel binnen de praktijk als in het werken met cliënten.

lilian def