Wie we zijn

Femke Roozen

Femke

Trainer/coach
Maril Veraart

Maril

Trainer/coach
Ben van Dieren

Ben

Trainer/coach
Lilian Hanekamp

Lilian

Ervaringswerker
Femke Roozen

“Werken met een ander betekent vooral diep in contact met jezelf zijn. Pas dan is wezenlijk contact mogelijk. Een contact dat zonder oordeel is en vanuit het hart.”

 

Zelfreflectie, kwetsbaar kunnen zijn, en compassie zijn kernwoorden als het gaat over mijn eigen ontwikkelingsproces. Ik wil graag leren van het leven. Terug naar de bron, waar patronen zijn ontstaan. Om vanuit bewustwording te kunnen groeien naar autonomie.

 

Mijn proces is er niet alleen om er zelf rijker van te worden maar ook om daarin voor anderen iets te kunnen betekenen. Dat is een groot verlangen. De winst van al die ontwikkeling is meer verbinding en echt contact vanuit de plek waar kwetsbaarheid en groei samenkomen. Soms raak je het weer even kwijt, maar te weten hoe je ernaar terug kunt is de weg waar het voor mij over gaat.

 

Centraal in mijn werk staat “leven vanuit je kern” en “zijn wie je bent”. Mijn visie die ik uitdraag in contact is gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid in een veilige omgeving, waar ik met aandacht en compassie het proces van jou mag begeleiden. luisteren zonder oordeel en de grenzen van jou te respecteren.

“Als trainer en coach heb ik in de zorg ervaring op kunnen doen in
een verscheidenheid aan vastgelopen situaties.”

 

Daarin heb ik ervaren dat niet één situatie hetzelfde is en dat er tegelijk in alle kwesties zoveel universele thema’s spelen. Leven is een ingewikkelde klus.
Ondanks universele thema’s kunnen we het voor anderen werkelijk niet weten.

 

In die zin ben ik geraakt door de methode van Interactieve Zelf Resonantie. Met respect voor mijn eigen wijze, mijn tempo, en passend bij mijn draagkracht heb ik in een sfeer van compassie en gelijkwaardigheid de zoektocht met mezelf aan kunnen gaan.

 

“Er gaat hier niets over de toonbank, wat we niet zelf geproefd hebben”, zeiden ze bij ons in de winkel waar ik opgegroeid ben. Niet alleen geraakt, maar ook geschoold in deze methode, lever ik daarom met overgave een bijdrage in het begeleiden van anderen.

Maril Veraart
Ben van Dieren

Ik hoop van harte dat de stappen die ikzelf in al die jaren heb gezet
mannen aanmoedigt datzelfde pad te gaan. 

 

Ik heb jarenlange ervaring als maatschappelijk werker en coach in het sociale domein. Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in traumaverwerking. Dit lag het dichtst bij mij, mede door mijn persoonlijke ervaringen. 

 

In mijn rol als trainer en coach bij IntraFlektie komen mijn werkervaring en expertise in traumabegeleiding samen. Inmiddels doe ik ook de hele administratieve ondersteuning van de praktijk en ben ik als vaste resonant actief.

 

Ik werk als man met vooral vrouwelijke collega’s en cliënten. Niet alleen nu, maar ook tijdens de verwerking van mijn eigen vroegkinderlijk traumatische ervaringen. Het valt mij hierin op dat vrouwen, en dat geldt ook voor mijn eigen partner, in die verwerking vaak een stapje vooruitlopen ten opzichte van hun meestal mannelijke partner. Ik hoop dan ook van harte dat de stappen die ikzelf in al die jaren heb gezet mannen aanmoedigt datzelfde pad te gaan. Ik wil daar graag ondersteunend in zijn.

“Ik ben altijd op zoek geweest naar gelijkwaardigheid en dat heb ik gevonden”

 

Na 15 jaar als hulpverlener in de GGZ te hebben gewerkt haalde de uitspraak van een cliënte, dat ik hen zo goed begreep omdat ik één van hen was, mij letterlijk in. Ineens bevond ik mij aan de “andere kant”.

 

Er volgde een lang traject van diepe dalen, opnames en therapieën. De trauma’s uit mijn (vroege) jeugd kon ik niet langer weg redeneren. Ze schreeuwden om verwerking en ik heb de ui laagje voor laagje afgepeld. Tijdens de laatste fase van mijn herstel kwam ik in contact met IZR en hierdoor viel alles op zijn plek. Ik kan weer leven, wat niet wil zeggen dat echt leven altijd makkelijk is en er geen enkele pijn meer is.

 

Wel kan ik nu boven mijn eigen proces uitstijgen en mijn ervaring inzetten voor degenen die nog op zoek zijn. Mijn missie is om hoop te bieden aan diegenen die vertwijfeld zoekende zijn en degenen die toch nog een stapje verder willen gaan in hun ontwikkeling.

 

Ik ben blij dat ik dit kan doen in een team van mooie mensen die allemaal hun thema’s aangekeken hebben en dat nog steeds doen. Ik ben altijd op zoek geweest naar gelijkwaardigheid en dat heb ik gevonden, zowel binnen de praktijk als in het werken met cliënten.

Lilian Hanekamp