Interactieve Zelf-Resonantie 

 

Wij werken vanuit de Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) methode. Dit wordt ook wel Identity Oriented Psychotrauma Therapy (IOPT) genoemd. Deze methode is bijzonder geschikt om trauma te verwerken. Wij kijken naar jou als persoon en jouw levensgeschiedenis, in plaats van een uitsluitende diagnose en de klachten die daarbij horen. Jij als mens staat centraal. Daarom is de basis van onze aanpak de vraag: wat is er met je gebeurd en wat heeft dat met je gedaan?  

 

Een trauma kan ontstaan na het meemaken van een schokkende gebeurtenis. Het is een wond die ontstaat als je in omstandigheden hebt verkeerd waarin je volkomen machteloos bent. Je bent overgeleverd aan de situatie, kan niet ontsnappen en vechten is geen optie. Denk hierbij aan een seksueel misbruik, een verkeersongeluk of geweld.   

 

Hoewel er vaak wordt gedacht dat het trauma de gebeurtenis is, gaat het eigenlijk om de gevolgen daarvan. Als je getraumatiseerd bent, blijf je vastzitten in heftige gevoelens. Dat is  trauma, volgens de visie van IntraFlektie. De wond die ontstaat en alle nare gevolgen daarvan voor jou als mens. 

Klachten door trauma

 

De lijst met klachten die je door trauma kunt ervaren is eindeloos. Wij spreken vaak mensen die de diagnose hebben gekregen van burn-out of depressie, terwijl daar eigenlijk (ook) trauma onder schuil gaat. Daarom gaan wij niet uit van de diagnose en de symptomen, maar kijken we naar wat er met jou is gebeurd, jouw levensgeschiedenis en wat dat met je heeft gedaan. 

 

Mensen die bij ons komen hebben onder andere last van: 

 

  • Lichamelijke klachten, zoals sufheid, moeheid of futloosheid 
  • Wisselende emotionele stemmingen, zoals woede, neerslachtigheid, depressiviteit, verdriet of angst Trauma verwerken
  • Een gevoel van onzekerheid, spanning, leegte of gebrek aan motivatie  
  • Moeite met concentreren  
  • De gebeurtenis herbeleven, last hebben van flashbacks of nachtmerries  
  • Jezelf moeilijk kunnen uiten  
  • Prikkelbaarheid, onrust, impulsiviteit, licht ontvlambaar zijn of agressief gedrag  
  • Jezelf isoleren en teruggetrokken zijn  
  • Problemen ervaren met anderen, zoals relatieproblemen, lastige omgang met collega’s of slecht contact met vrienden en familie  
  • Verslavingsgevoeligheid  

 

Uiteindelijk ben je door de toestand van totale machteloosheid het contact met jezelf kwijtgeraakt. Je weet niet dan niet meer goed wie je bent, wat je voelt en wat je wilt.

 

Herkenbaar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk hoe we je verder kunnen helpen bij ons aanbod. We staan voor je klaar.